mokasinka-chunky

Komad sezone

Volimo novo lice
klasičnog modela

Tekst: Lea Ladišić

Fotografija: RexFeatures/ Shutterstock

Robusna i pomalo nezgrapna, no chunky platforma ima svoje čari zbog kojih nam krade pažnju, osobito kada se radi o mokasinkama koje su se istaknule kao cool trend sezone.

Pitamo se što bi Audrey Hepburn mislila o najtraženijoj obući jesenske sezone? Svojevremeno je glumica obožavala nositi modni klasik kao što su mokasinke, pa ne sumnjamo da bi rado uz gingham uzorak i pletivo u boji stilizirala i model s modernim pomakom. Naime, sezona prolazi u znaku robusnog potplata koji je bezvemenskoj silueti mokasinke dao suvremeni i utility duh upravo kroz potplat i naglašene ripne. Ovime su mokasinke kao obuća koja se smatrala školskim i uredskim favoritom prešle u sferu cool i trendi obuće koja pristaje – svakom outfitu i kombinira se u različitim stilovima.

Model za svaku priliku

Ta prilagodljivost mokasinke rezultirala je općeprihvaćenim jesenskim trendom koji će potrajati i duže od nekoliko mjeseci. Ako želite biti ukorak s posljednjim trendovima, robusne mokasinke stilizirajte uz čarape ili dokoljenke, mini ili midi suknje ili, pak, jesenske haljine. Mnoge trendseterice ih nose uz hlače dugih i ravnih nogavica, za estetiku koja naginje prema devedesetima prošlog stoljeća, a osim dnevnog looka, nije rijetkost vidjeti ih u kombinaciji sa šljokičastim haljinama ili suknjama od tafta te metaliziranim materijalima prigodnima za večernje druženje.

Kolekcija brenda Ganni / Fotografija: IMAXtree
Kolekcija brenda Ganni / Fotografija: IMAXtree
Fotografija: RexFeatures/Shutterstock
Fotografija: RexFeatures/Shutterstock

Ujedno su nostalgičnog duha, ali i jako suvremenog dizajna – volimo ih zbog ovog hibridnog modnog izgleda, ali i zbog praktičnosti koja nam igra veliku ulogu u svakodnevnom odjevanju. Za jurnjavu gradom ili ležernu šetnju, za dane kada ne želimo nositi tenisice, ali i dalje želimo stajati “ravno na zemlji” – mokasinke su savršeni saveznik. Robusan potplat sjajno ide uz jesensku atmosferu i vremenske uvjete pa ne tražimo dalje od ovih modela.

Mokasinke su hit sezone
Fotografija: IMAXtree

Robusna elegancija

U jesenskim kolekcijama predstvile su ih brojne modne kuće – među favoritima je Pradin model, zanimljivi upgrade donosi brend N21 koji je mokasinku upotpunio debelim lancem, a skandinavski brend Ganni predlaže modele lakiranog izgleda koji imitira kožu aligatora. I ostali brendovi imaju svoje inačice, danski brend Ecco donosi suptilni model u crnoj boji za klasičarke te onaj u bijeloj – ako želite iskočiti iz zone sigurnosti. Pronađite ih na službenom webshopu!

Model Modtray brenda Ecco
Model Modtray brenda Ecco